Офанзивният полузащитник на Байерн Мюнхен Томас Мюлер показа за пореден път, че владее самоиронията до съвършенство.

Германският национал се пошегува със себе си, че е имал 100% успеваемост на Евро 2016, но при пропуските. Както е известно, авторът на 10 гола на световни първенства не успя да се разпише и на второ поредно европейско.

"Твърде често сменях позицията си. Не исках да стоя в наказателното поле и да чакам, чувствайки се ненужен в продължение на 20 минути. Така центъра на атаката оставаше празен. Трябваше да се държа по-дисциплинирано", коментира Мюлер, цитиран от Sport1.de.

"Имах 100% успеваемост на европейското първенство, но при пропуските. Не успях да се разпиша в нито един мач. Но в една такава ситуация колкото повече стават мачовете, толкова повече се увеличава вероятността да продължиш тенденцията."

Томас коментира и конкурента Борусия Дортмунд, който се раздели с трима основни играчи, а капитанът Матс Хумелс подсили именно Байерн.

"Само защото те правят доста промени в състава не означава, че ще вземат по-малко точки. Отборът им е много талантлив. Но при нас никой не се отпуска, макар мнозина да са постигнали много".