Капитанът на Байерн Мюнхен Филип Лам отново се изказа ласкаво за големия конкурент в Бундеслигата Борусия Дортмунд, който загуби трима основни футболисти, но за сметка на това прави ударна селекция с млади таланти.

В близките дни се очаква рурският клуб да финализира трансферите на Марио Гьотце от Байерн и на Андре Шюрле от Волфсбург.

"Смятам, че Борусия Дортмунд ще играе важна роля в борбата за титлата този сезон, защото Томас Тухел е страхотен треньор, който е способен да компенсира загубата на ключови футболисти", каза Лам.

"Те имат страхотен състав, без значение дали ще правят още трансфери. Системата на игра на отбора е подходяща за новите играчи, но никой не може да каже колко далеч ще стигнат."

Бекът коментира и ситуацията в Байерн: "Всичко е ново. Вече има нова философия с новия треньор и ще трябва да свикнем едни с други."

"Според мен е нормално всеки отбор, който се бори за спечелване на Шампионската лига да се подобрява всяка година. Основната ни цел е същата - спечелване на Бундеслигата, защото играем мачове всяка седмица", добави Филип.