Офанзивният полузащитник на Байерн Мюнхен Томас Мюлер смята, че Матс Хумелс не трябва да бъде освиркван от феновете на Борусия Дортмунд в утрешния мач за Суперкупата на Германия между двата тима.

Доскорошният капитан на рурци напусна Дортмунд през лятото, след осем години и половина на стадион "Сигнал Идуна Парк", за да се завърне в родния си клуб.

"Матс не изглежда уплашен от това, че се завръща в Дортмунд с друг отбор. Освирквания на феновете към него ще бъдат голяма безсмислица, ако се случат", отсече Томас.

"Матс игра за тях дълги години и имаше много важен принос за успехите на отбора, защото беше сред основните футболисти. Така че в тази ситуация феновете трябва да покажат благодарност към него."

"В негово лице ние взехме футболист, който е много опитен, който може да комуникира с играчите до него и да изрази мнението си. Той е отлично попълнение."

"Матс може да бъде много важен за нас, но не трябва да го товарим с напрежение. Знаем на какво е способен, особено с топка в крака", завърши Мюлер.