Байерн Мюнхен успя да се класира за втория кръг на турнира за Купата на Германия, след като размаза състезаващия се в регионалните лиги тим на Карл Цайс Йена с 5:0.

Преди този мач Карло Анчелоти имаше изключително много кадрови пробеми и извън групата на отбора останаха цели осем играчи, но въпреки това италианецът си свърши прекрасно треньорската работа и заложи на доста добър състав.

Роберт Левандовски се отчете с хеттрик в този мач, след като бе точен в 3-ата, 34-ата и 43-ата минути, а освен това по едно попадение вкараха Артуро Видал и Матс Хумелс, които бяха точни в 72-ата и 77-ата минути. Това бе и дебютно попадение за бившия футболист на Борусия Дортмунд. 

Резултатът можеше да бъде доста по-убедителен за гостите, ако не бяха страхотните изяви на противниковия страж в няколко момента през първата част.

Карло Анчелоти пък успя да си вземе частичен реванш от Карл Цайс Йена, след като преди 37 години германците направиха невероятен обрат срещу неговия по това време тим на Рома. Освен това тимът му продължава уверено защитата на трофея си.


Срещата започна по превъзходен начин за гранда от Мюнхен и в 3-ата минута Левандовски даде аванс на тима си. 

Рибери направи хубав пробив и намери поляка, който бе пред малкото наказателно поле. След това Лева двойно подаване с Мюлер, който се намираше точно до него, и с хубав удар от близка дистанция матира стража на домакините.

В 12-ата минута и Мюлер можеше да се разпише, но стражът на противниковия тим успя по страхотен начин да спаси великолепното воле на германския национал.

Малко след това вратарят на Йена отново спаси удар на Мюлер, а в 20-ата минута отчая с фантастично спасяване и Франк Рибери, който в ситуацията излезе един на един срещу него, но бе матиран.

Тоталната доминация на ''баварците'' продължи и в 27-ата минута пред Видал се откри също доста добър шанс, но някак си би с глава над вратата от добра позиция.

В 34-ата минута Левандовски вкара втория си гол в мача. Рибери го потърси в наказателното поле, а Герлах първоначално пресече паса, но след това сгреши фатално и остави на поляка, който се намираше до него, да вкара от близка дистанция.

В 43-ата минута полският национал оформи своя хеттрик след прекрасен удар по земя от границата на наказателното поле. И този път асистенията бе за Рибери.

Второто полувреме започна сравнително спокойно и през първите минути от него нямаше инфарктни ситуации пред двете врати, но в 64-ата минута Байерн пропиля страхотен двоен шанс.

Последователно Рибери и Видал пропуснаха от отлични позиции в наказателното поле, но това не сломи гостите да вкарат още някой гол, след като в 72-ата минута Видал се разписа. Той бе намерен непокрит пред малкото наказателно поле от Левандовски и се разписа в опразнената врата.

В 77-ата минута новото попълнение Матс Хумелс също се разписа, след като засече с глава прекрасно центриране на Кимих от корнер, а до края на срещата нямаше повече голове.

КАРЛ ЦАЙС ЙЕНА - БАЙЕРН МЮНХЕН 0:5
0:1 Левандовски 3'
0:2 Левандовски 34
0:3 Левандовски 43
0:4 Видал 72
0:5 Хумелс 77

КАРЛ ЦАЙС ЙЕНА: Козор, Клингбел, Герлах, Кюне (71 - Зекири), Кръстич, Ейсман, Елрек, Щарке, Бок, Шлегел (81 - Волфрам), Теле

БАЙЕРН МЮНХЕН: Нойер, Лам, Рафиня, Алаба, Рибери (66 - Грийн), Мартинес (51 - Хумелс), Видал, Бернат, Кимих, Мюлер, Левандовски