Новият защитник на Байерн Мюнхен Матс Хумелс е щял да остане в Борусия Дортмунд, ако не беше получил оферта от баварците. Това твърди бащата на световния шампион - Херман Хумелс.

Интересното е, че през пролетта бившият капитан на Борусия беше смятан за основна трансферна цел на испанския първенец Барселона, който извърши сериозна реконструкция в дефанзивния си вал.

"Моите отношения с Байерн са като в брака - когато той приключи, вече ти е писнало от партньора. Ние намерихме решение в съда, но след това отношенията се нормализираха и разговорите около договора на Матс минаха без проблеми", започна Херман Хумелс, който беше натирен от школата на баварците през 2012 година след две десетилетия в клуба.

"Матс се намираше в трудна ситуация в края на миналия сезон, защото мислеше за своето бъдеще и не можеше да спи добре. Той имаше две много добри предложения - от Мюнхен и Дортмунд. Ако Байерн не беше отправил оферта за него, той щеше да остане в Борусия."

"В Байерн станаха нервни, след като Дортмунд стана шампион през 2011 и 2012 година. В крайна сметка баварците подариха Матс на Борусия. По-късно от Мюнхен се опитаха да си го върнат, но без успех към онзи момент", добави бащата на защитника пред Spox.com.