Байерн Мюнхен разпиля Ростов с 5:0 в мач от група "D" на Шампионската лига, игран на стадион "Алианц Арена".

Мудният старт на баварците не им попречи постепенно да наложат волята си и да открият резултата чрез Роберт Левандовски от дузпа. Секунди преди почивката Томас Мюлер удвои с ефектен удар от движение.

През второто полувреме над всички беше 21-годишният Джошуа Кимих, мушнал два бързи гола. Интересното е, че в рамките на само 9 дни младокът вкара първите си попадения за националния отбор на Германия, в Бундеслигата и в Шампионската лига.

В последната минута на редовното време поотпусналият се преди това Байерн вкара и пети гол, дело на Хуан Бернат. Той се възползва от пас на друга резерва - Франк Рибери.

Мюнхенци се настаниха на върха в групата с три точки, докато Ростов е на дъното. На втора позиция е Атлетико Мадрид, който спечели гостуването си на ПСВ Айндховен с 1:0.


Момчетата на Карло Анчелоти започнаха изненадващо пасивно и на няколко пъти дори позволиха на своя противник да създаде бързи контраатаки, които все пак бяха пресичани от защитния вал на най-успешния германски клуб.

Едва след като измина четвърт час игра Байерн започна да отравя удари към вратата на своя опонент, но Джошуа Кимих два пъти стреля неточно, а точният шут на Роберт Левандовски не затрудни вратаря Джанаев.

В средата на първата част точно двамата бяха замесени в добра комбинация, но центрирането на младока хвана поляка в крачка и удара с глава на последния мина над напречната греда.

В 28-ата минута домакините откриха резултата чрез Левандовски, който се разписа от бялата точка. Малко преди това именно той си спечели дузпата, падайки в наказателното поле при борба за позиция. Към края на първото полувреме Тиаго Алкантара шутира неточно, а след това Джагаев успя да спаси удар с глава на Матс Хумелс.

В добавеното време на първата част Байерн удвои аванса си. Давид Алаба центрира отляво и от точката на дузпата Томас Мюлер засече от движение с левия крак, пращайки кълбото в долния десен ъгъл.

Осем минути след началото на второто полувреме Байерн дръпна с три чисти гола. Дъглас коста центрира по земя отляво и в малкото наказателно поле най-находчив се оказа Джошуа Кимих, който вкара в опразнената врата.

Последва натиск на домакините, но шут на Коста беше блокиран, а след това Левандовски направи невероятен пропуска н празна врата след подаване на бразилеца.

Малко преди да измине един час игра талантът Кимих вкара втория си гол в Шампионската лига. Той засече с глава центриране на Бернат към границата на малкия пеналт и прати топката в долния десен ъгъл.

В средата на второто полувреме снаряд на Артуро Видал накара Джагаев да прави феноменално спасяване, като стражът имаше нужда и от лекарска помощ след това.

Ростов получи добра възможност в 84-ата минута, когато Ерокин засече с глава центрирането на Калачев, но най-добрият вратар в света Мануел Нойер беше застанал на правилното място и улови спокойно.

Влезлите като резерви Хуан Бернат и Франк Рибери оформиха крайния резултат в последната минута на редовното време. Рибери нахлу отляво и подаде за испанеца, който се разписа с изстрел от движение.

 

Байерн Мюнхен - Ростов 5:0

1:0 Роберт Левандовски - 28', дузпа
2:0 Томас Мюлер - 45' + 2
3:0 Джошуа Кимих - 53'
4:0 Джошуа Кимих - 60'
5:0 Хуан Бернат - 90'

 

Байерн Мюнхен:  Нойер, Хумелс (Бернат - 51'), Мартинес, Рафиня, Алаба, Кимих, Видал, Тиаго (Ренато Санчес - 71'), Коста (Рибери - 64'), Мюлер, Левандовски

Ростов: Джанаев, Мевля, Навас, Телентиев, Гранат, Калачев, Ерокин, Гатчан, Нобоа, Азмоун (Препелита - 64'), Полоз (Думбия - 46')

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/duHX2-vMUok" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/rm_xh8rnJfQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/40W_R9V492k" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/gNLmWMgAfZ0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>