Байерн Мюнхен не показа най-доброто си лице, но победи Инголщадт с 3:1 в двубой от третия кръг на Бундеслигата, игран на стадион "Алианц Арена".

Гостите не показаха страх и цял мач играха офанзивно. Те изненадващо поведоха в осмата минута чрез Дарио Лезкано, който сложи край на серията от 602 поредни минути, в които най-добрият вратар в света Мануел Нойер не бе получавал гол в официален мач.

Отговорът на шампионите беше сравнително бърз и то какъв - Роберт Левандовски изравни с невероятно изпълнение, прехвърляйки вратаря на съперника с левия крак, пускайки истински "падащ лист".

Пет минути след почивката Байерн сътвори пълен обрат благодарение на точния снаряд на Чаби Алонсо. Двайсетина минути преди края Хинтерзеер се уплаши от Нойер и направи пропуска на мача.

В 84-ата минута Байерн наказа пропуските на своя опонент чрез Рафиня, който вкара първия си гол от около четири години насам. И трите гола за домакините паднаха след подавания на Франк Рибери, който излезе на върха в листата на най-добрите подавачи. 

Интересното е, че Инголщадт завърши мача с повече отправени удари - 10:9. Нойер пък направи цели 4 спасявания. Байерн е с пълен актив от 9 точки на върха, докато Инголщадт е над чертата с една точка.


Баварците стартираха леко мудно по собствените си стандарти и стигнаха до един точен, но доста слаб удар на завърналия се в игра Кингсли Коман.

В осмата минута Инголщадт сензационно откри резултата. Матю Леки изведе без проблеми Лезкано в наказателното поле и останал сам срещу Мануел Нойер, южноамериканецът вкара, въпреки намесата на най-добрия вратар в света. Това е първо попадение във вратата на Байерн този сезон във всички турнири.

Отговорът на Байерн не закъсня и в 12-ата минута Роберт Левандовски изравни с фамозно прехвърлящо попадение. Той беше изведен от Франк Рибери и прехвърли излезлия напред Ниланд с левачката.

Сутнер също пробва късмета си, но този път Нойер не позволи да бъде изненадан. Последваха доста скучни минути, в които мюнхенци владееха инициативата, но не създаваха нищо интересно. 

Десетина минути преди паузата Леки би мощно, но доста високо. Веднага след това отново той шутира и този път застраши вратата на Нойер, но Мануел успя да боксира. 

Байерн осъществи пълен обрат пет минути след почивката, когато ветеранът Чаби Алонсо стреля от 20 метра и заби кълбото в левия ъгъл.

Нова грешка в защитата на Байерн остави Матю Леки очи в очи с Нойер. Нападателят заложи на бомбен изстрел, но германецът показа защо е избиран за най-добрия страж на планетата в последните години и спаси практически неспасяемо попадение.

В 68-ата минута Паскал Грос изведе влезлия като резерва Хинтерзеер сам срещу Нойер, но футболистът на Инголщадт не успя да уцели вратата, пропускайки най-чистата възможност след паузата. На отсрещната врата Тиаго пробва късмета си, но Ниланд спаси.

Шест минути преди края на редовното време Рафиня сложи точка на спора. Рибери подаде на бразилеца, който реши да бие по диагонала извън наказателното поле и прати топката в долния ляв ъгъл! Това е негов първи гол отблизо 4 години насам.

В последната минута Мануел Нойер направи ново спасяване, този път срещу влезлия от пейката Лекс.

 

Байерн Мюнхен - Инголщадт 3:1

0:1 Дарио Лезкано - 8'
1:1 Роберт Левандовски - 12'
2:1 Чаби Алонсо - 50'
3:1 Рафиня - 84'

 

Байерн Мюнхен: Нойер, Мартинес, Кимих, Бернат, Рафиня, Видал, Алонсо, Ренато (Тиаго Алкантара - 61'), Коман (Коста - 46') <Боатенг - 83'>, Рибери, Левандовски

Инголщадт: Ниланд, Матип, Тисеранд, Левелс, Сутнер, Грос, Роджър, Моралес (Хинтерзеер - 63'), Хартман (Лекс - 71'), Лезкано, Леки (Коен - 81')