Байерн Мюнхен съсипа ПСВ Айндховен с 4:1 в среща от група "D на Шампионската лига, състояла се на стадион "Алианц Арена". Така германците сложиха край на серията си от три поредни мача без победа във всички турнири.

Момчетата на Карло Анчелоти влязоха с огромно желание в мача и още до средата на първото полувреме водеха с голове на Томас Мюлер и сензацията Джошуа Кимих, но преди почивката "филипсите" върнаха един гол чрез Лусиано Нарзинг.

Малко след паузата Левандовски профука чисто голове положение, но след това ПСВ изпусна на два пъти да изравни, като при втория случай Мануел Нойер показа защо е най-добрият вратар на планетата в последните години. Преди изтичането на час игра Левандовски успокои страстите с трети гол за мюнхенци.

В 84-ата минута и Ариен Робен записа името си сред голмайсторите, засичайки с глава прекрасното центриране на Тиаго Алкантара. Така вторият в групата Байерн събра 6 пункта, докато ПСВ е трети с една точка.


Още в третата минута Давид Алаба напредна отляво и пусна назад за Томас Мюлер, но неговият удар от движение се оказа неточен. Последваха включвания на Робен и Алаба, но и те не бяха настроили мерниците си.

Във фаталната 13-а минута холандците се пропукаха. Техният вратар Зоет се справи с опита на Левандовски да превземе вратата му, но при изпълнението на корнера Робен подаде към намиращия се сам на близката греда Мюлер. Той първо беше отказан от стража, но после направи успешна добавка с левия крак!

ПСВ беше изпаднал в тежък нокдаун и само късметът му помогна при пробива на Алаба малко по-късно, когато Морено за малко да си вкара автогол. 

В 21-ата минута обаче баварците удвоиха аванса си напълно заслужено. Един от най-дейните на терена Алаба заличи напълно критиките към себе си в последните дни, сервирайки топката на главата на Джошуа Кимих на далечната греда. За младока пък това беше пореден негов гол през кампанията.

Отново Кимих можеше да огорчи вратаря на гостите, но този път Зоет се справи, за да се намеси по брилянтен начин и при тупалката на Ариен Робен след това.

В 39-ата минута ПСВ вкара топката във вратата на Нойер при първата си смислена атака, но попадението на Гастон Перейро правилно беше отменено заради много тънка засада. 

Две минути след това обаче отпускането в редиците на германците доведе до гол във вратата им. Лусиано Нарзинг беше изведен зад гърба на защитата, напредна и шутира. Нойер успя да докосне топката, но тя влетя в мрежата зад него с помощта на страничната греда.

Байерн се опита да отговори, но опитът на Левандовски не даде желания резултат. Холандците отново се втурнаха напред и този път Бренет стреля, но Нойер внимаваше.

Още в началото на втората част Левандовски направи пропуска на мача! Той беше изведен с прекрасен пас от Тиаго Алкантара, излезе сам срещу вратаря, но шутира покрай лявата греда! Позаспалата защита на Байерн изпусна центриране към Люк де Йонг малко след това, но кълбото профуча над напречната греда.

В 52-ата минута и ПСВ изпусна чисто голово положение! Перейро беше оставен напълно непокрит в наказателното поле и стреля с левия крак, но Мануел Нойер спаси сигурно попадение!

Преди изтичането на час игра домакините все пак поеха глътка въздух с трети гол. Ариен Робен задържа, финтира няколко играчи в наказателното поле и шутира. Вратарят спаси, но топката се озова у Левандовски и той реализира отблизо с глава.

Алаба шутира над целта в средата на второто полувреме, а след това изстрел на Мюлер от движение беше спасен от вратаря Зоет, който отказа и Робен. Четвърт час преди края Кимих би отблизо след подаване на Левандовски, но беше блокиран.

В 84-ата минута един от най-добрите на терена Тиаго Алкантара хвърли разкошен скрит пас към Ариен Робен. Холандецът се оказа най-съобразителен в наказателното поле и вкара хитро с глава - 4:1!

 

Байерн Мюнхен - ПСВ Айндховен 4:1

1:0 Томас Мюлер - 13'
2:0 Джошуа Кимих - 21'
2:1 Лусиано Нарзинг - 41'
3:1 Роберт Левандовски - 59'
4:1 Ариен Робен - 84'

 

Байерн Мюнхен: Нойер, Хумелс, Боатенг, Алаба, Лам, Алонсо, Кимих (Мартинес - 86'), Тиаго Алкантара, Робен (Ренато Санчес - 87'), Мюлер (Коста - 72'), Левандовски

ПСВ Айндховен: Зоет, Морено, Швааб (Зинченко - 85'), Вилемс, Бренет, Прьопер, Гуардадо (Мирин - 61'), Перейро (Бергвайн - 77'), Сим де Йонг,  Нарзинг, Люк де Йонг