Гостуващият Хофенхайм измъкна 1:1 срещу Байерн Мюнхен в мач от десетия кръг на германската Бундеслига, който се игра на стадион "Алианц Арена".

Възпитаниците на Юлиан Нагелсман изненадващо откриха резултата чрез Керем Демирбей, който вкара красиво попадение с изстрел от движение, но десетина минути преди паузата Цубер си заби неизбежен автогол при центриране на Дъглас Коста.

През второто полувреме Байерн натисна опонента си и имаше превъзходство, но не стигаше до чисти голови положения. В 87-ата минута Матс Хумелс нацели гредата, а в добавеното време същото стори и Томас Мюлер.

И двата отбора остават непобедени, но Байерн е на върха с 24 точки, докато третият Хофенхайм има четири пункта по-малко.


Момчетата на Карло Анчелоти стигнаха до първи удар чрез Ариен Робен, но холандецът шутира доста високо след подаването отблизо на Роберт Левандовски. Като цяло шампионите владееха инициативата, но и гостите се опитваха да задържат топката и да играят футбол.

След това домакините атакуваха през центъра и топката стигна вдясно за Рафиня, но бекът реши да стреля по диагонала от нищожен ъгъл и накара вратаря Бауман да спаси.

Точно при изтичането на четвърт час игра Хофенхайм сензационно откри резултата при първата си добра атака. Амири получи отляво и подаде към границата на наказателното поле, където Керем Демирбей стреля от движение с левачката, за да прати кълбото в горния ляв ъгъл.

<iframe frameborder="0" width="480" height="270" src="//www.dailymotion.com/embed/video/x50twas" allowfullscreen></iframe><br /><a href="http://www.dailymotion.com/video/x50twas_kerem-demirbay-goal-hd-bayern-munich-0-1-hoffenheim-11-05-2016_sport" target="_blank">Kerem Demirbay Goal HD Bayern Munich 0-1...</a> <i>by <a href="http://www.dailymotion.com/denysenathan" target="_blank">denysenathan</a></i>

Тиаго Алкантара получи страхотен подарък не след дълго, когато Бауман не се намеси добре при центриране отляво, но ударът на испанеца са оказа твърде слаб и попадна в ръцете на стража.

В 34-ата минута Байерн изравни резултата след автогол на противника. Робен пусна вляво за Дъглас Коста, който центрира в наказателното поле и Стивън Цубер си вкара автогол при опит за изчистване.


Steven Zuber Own Goal HD - Bayern München 1-1... by nellyauld

Баварците натиснаха веднага след почивката. Коста стреля от воле, то Левандовски се изпречи на пътя на топката. Тиаго засече с глава, но над вратата на противника, а после Дъглас Коста би неточно от дистанция.

В средата на втората част Левандовски подаде за Тиаго на далечната греда и испанецът стреля, но в последния момент беше блокиран от защитник. На отсрещната врата Бернат блокира тупалка на Демирбей.

Четвърт час преди края на редовното време Чаби Алонсо стреля от пряк свободен удар, но доста неточно покрай дясната греда. Томас Мюлер стреля с глава, но право в ръцете на вратаря.

В 87-ата минута Мюлер беше намерен в наказателното поле и се забави, но все пак върна назад за Матс Хумелс. Бранителят нанесе техничен шут, но в лявата греда! Последва удар на Хумелс с глава, но в ръцете на вратаря!

Във втората минута от добавеното време Томас Мюлер беше на сантиметри от първия си гол за сезона в Бундеслигата, но уцели дясната греда!

 

Байерн Мюнхен - Хофенхайм 1:1

0:1 Керем Демирбей - 15'
1:1 Стивън Цубер - 34', автогол

 

Байерн Мюнхен: Нойер, Хумелс, Боатенг (Алаба - 82'), Бернат, Рафиня, Алонсо, Тиаго, Видал (Мюлер - 69'), Коста, Робен (Коман - 78'), Левандовски

Хофенхайм: Бауман, Зюле, Фогт, Кадержабек, Хюбнер (Бичакчич - 46'), Цубер, Руди, Амири (Руп - 57'), Демирбей, Крамарич (Варгас - 71'), Вагнер