Байерн Мюнхен - Атлетико Мадрид, двубой от група "D" на Шампионската лига. Стадион "Алианц Арена", 21.45 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:

Вратари: Нойер, Улрайх, Щарке
Защитници: Хумелс, Мартинес, Бадщубер, Лам, Бернат, Рафиня
Полузащитници: Алонсо, Тиаго Алкантара, Рибери, Робен, Кимих, Видал, Коста, Ренато
Нападатели: Левандовски, Мюлер
Контузени: Коман, Грийн, Боатенг


Прогноза на Gol.bg:

Байерн посреща Атлетико в мач без абсолютно никакво значение, защото испанците спечелиха всичките си пет срещи, докато германският първенец допусна две поражения и ще завърши на втора позиция в групата.

Все пак Байерн ще се напъне и ще търси победа за престиж, защото загуби два от последните три сблъсъка с "дюшекчиите" и за капак отпадна от този противник на полуфиналната фаза през изминалия сезон.

Баварците все още не се намират в най-доброто си състояние, но пък постигнаха две поредни шампионатни победи и си върнаха самочувствието. Роберт Левандовски отново се отпуши, а важните за отбора крила Ариен Робен и Франк Рибери отново играят като млади момчета.

В редиците на гостите се завръща Фернандо Торес, който лекуваше контузия. Големият липсващ за домакините е Джером Боатенг, но той ще бъде заменен от Матс Хумелс и Хави Мартинес. Капитанът Филип Лам е заплашен от наказание и има вероятност да остане на пейката.

Баварците държат рекорда от 14 поредни домакински победи в Шампионската лига, но ако има отбор, който може да спре великолепната им серия, това е точно "бандата на Чоло". Ще потърсим частичната изненада и ще заложим на равенство.


Резултат:  Байерн Мюнхен - Атлетико Мадрид 1:1