Вратарят на Байерн Мюнхен Мануел Нойер все още приема Борусия Дортмунд за преследвач №1, въпреки изоставането на "жълто-черните" с цели 10 точки от върха.

Заедно с баварците на върха в таблицата е РазенБалшпорт Лайпциг, който също има 36 точки. В сряда обаче абсолютният новак в Бундеслигата трябва да гостувана шампионите.

"Не вярвам, че РБ Лайпциг ще постигне в близките 3-4 години, това, което успя да постигне Борусия Дортмунд през изминалите сезони. В дългосрочен план Дортмунд остава нашият най-голям конкурент и смятам, че през пролетта те ще се представят по-добре", отсече Нойер пред списание "Кикер".

"Лайпциг напълно заслужено е с нас на върха, но в сряда сме фаворити срещу тях. Все пак играем на нашия стадион. Лошо е, когато техният клубен автобус е обстрелван с предмети. Това е липса на уважение към играчите, треньорския екип около Ралф Хазенхютъл и спортният директор Ралф Рангник, които работят супер професионално."

Ману говори и за треньора си Карло Анчелоти: "Той винаги иска да знае дали нещата са добре при всеки един от нас. В моите очи той говори с всеки един от нас абсолютно всеки ден. Бих искал да печеля титлата всеки сезон, това е най-важният трофей".