Американският национал Джулиан Грийн напусна шампиона на Германия Байерн Мюнхен и премина във втородивизионния Щутгарт.

21-годишният нападател не попада в плановете на треньора на баварците Карло Анчелоти и предпочете да се раздели с клуба. Грийн ще се присъедини към Щутгарт през зимната пауза, като договорът му с швабите е до юни 2019 година.

"Юлиан предпочете да потърси ново предизвикателство в клуб, в който ще бъде титуляр. В Байерн му е трудно, защото има голяма конкуренция. Пожелавам му всичко най-хубаво. Той винаги е бил прилежен, надежден и симпатичен играч на нашия клуб", коментира изпълнителният директор на Байерн Карл-Хайнц Румениге.

Грийн е част от Байерн близо седем години. Той игра дълго време за втория отбор на баварския колос, но така и не успя да се наложи в първия.

"От националния отбор до 15 години дойдох в Байерн и мечтаех да стана професионалист. И успях. Натрупах много голям опит в последните три години и съм благодарен. Сега имам нови цели в Щутгарт и се радвам на предизвикателството. Ще се опитам да помогна на тима да влезе в елита", каза Грийн, чийто нов отбор е трети във Втора Бундеслига, само на две точки зад лидера Айнтрахт Брауншвайг.