Треньорът на Байерн Мюнхен Карло Анчелоти поздрави предварително президента на клуба Ули Хьонес за неговия рожден ден. Утре силната фигура на стадион "Алианц Арена" навършва 65 години.

Карлето добави на лагера в Катар, че няма да спира евентуално преотстъпване на защитника Холгер Бадщубер през пролетния полусезон. Той коментира и новината, че Челси има интерес към Артуро Видал.

"Утре е голям ден за Ули Хьонес. Поздравявам го от сърце! Много се радвам за него. След като беше преизбран за президент ние спечелихме всичките си мачове до края на годината", започна Анчелоти.

"Слуховете за Видал? Пълни глупости! Бадщубер? Ако реши да остане, ще бъдем доволни. Ако реши да играе за друг клуб в следващите шест месеца - отворени сме за преговори. Но ако си тръгне, ще бъде само за наем, не и за продажба".

27-годишният Бадщубер играе за Байерн от 2002 година, но често е преследван от контузии от 2012 година насам, когато за първи път скъса кръстни връзки. 

През този сезон защитникът е играл в едва три мача за баварците, което го накара да мисли за нов клуб, където да получи повече игрово време. Интерес към играча проявяват Хамбургер и втородивизионният Щутгарт.

Анчелоти каза още, че Бадщубер е в добра форма от началото на лагера, който ще продължи до 11 януари.

Треньорът определи зимната подготовка в Катар като особено важна за атаката на "требъл" този сезон. Баварците водят в класирането на Бундеслигата с 3 точки пред РБ Лайпциг и са на осминафиналите за Купата на Германия и в Шампионска лига. 

"През първия полусезон може да сбъркаш някъде, но през втория полусезон нямаш право на грешки", каза Анчелоти.