Байерн Мюнхен се класира за финала на турнира Телеком Къп, побеждавайки Фортуна Дюселдорф с 4:1 след изпълнение на дузпи. Преди това 45-минутното мачле завърши без попадения.

Домакините сътвориха първата опасна акция в самото начало, когато Айхан стреля от около 17 метра, но покрай вратата. Байерн отговори с хубава акция на Франк Рибери, който игра на двойно подаване с Артуро Видал, но спечели само корнер.

Малко по-късно французинът имаше претенции за дузпа заради бутане на Шауерте, но реферът подмина ситуацията. Четвърт час след началото Артуро Видал завърши добра акция на своите, но кълбото облиза гредата.

Видал продължи да тормози защитата на Фортуна, но свирепата му тупалка по диагонала доведе само до изпълнение на корнер. Преди изтичането на половин час игра Давид Алаба стреля мощно от пряк свободен удар, но право в ръцете на вратаря Рензинг.

В 34-ата минута тимът от Дюселдорф контраатакува и Хенингс би точно, но право в ръцете на най-добрия вратар в света Мануел Нойер. Пет минути след това баварците отговориха с удар в гредата на Рибери. 

Така се стигна до изпълнение на дузпи, където Мануел Нойер спаси ударите на Хенингс и Финкс, а за Байерн вкараха Видал, Алонсо, Дъглас Коста и Давид Алаба. На финала довечера Байерн ще играе с Майнц или Борусия Мьонхенгладбах.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/9qz7qg0flBs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Фортуна Дюселдорф - Байерн Мюнхен 0:0 (1:4 при дузпите)

 

Съставът на Байерн Мюнхен: Нойер, Мартинес, Алаба, Бернат, Рафиня, Алонсо, Видал, Кимих, Коста, Рибери, Мюлер