Крилото на Байерн Мюнхен Ариен Робен е отказал възможността да напълни сериозно банковата си сметка в Китай, преподписвайки до 2018 година с баварския колос.

"Тук в Байерн се чувствам страхотно и играя за един от най-добрите отбори в света. Не знам къде бих могъл да отида на моята възраст", каза Робен пред радио 538.

"Трансфер в Китай беше другата опция, но пък по този начин оповестяваш края на кариерата си. А аз искам да играя на най-високо ниво колкото се може по-дълго време."

"В момента говорим за една лудост в китайския футбол. Те предлагат ненормални суми. Аз също имах някои оферти. Предлагат ти толкова луди пари, че поне трябва да седнеш и да помислиш върху офертите."

"Предлагат ти четири, пет или шест пъти повече, отколкото взимаш в големите клубове. Но парите никога не са били водещи за мен. Затова имах такава страхотна кариера. За мен е важен футболът."

"Не разбирам футболистите, които отиват в Китай на 27-28 години. Това е пикът на кариерата ти, така си я пропиляваш. Имаш само една кариера. Разбирам само онези, които отиват в Китай след като са минали 30 години", каза още Ариен.