Бившият треньор на Байерн Мюнхен Отмар Хитцфелд говори за утрешния сблъсък с Арсенал и за това кой трябва да вземе капитанската лента следващия сезон, след като Филип Лам приключи с футбола.

"Разликата между Байерн и Арсенал стана по-малка, но за мен Байерн си остава фаворит, защото има по-добра игрова субстанция, по-добрите жокери. Но Арсенал стана стабилен. Баварците не трябва да допускат гол у дома, което е трудно срещу бързите играчи на артилеристите", коментира Хитцфелд пред Евроспорт.

"За мен Томас Мюлер трябва да бъде новият капитан. Той е фигура, с която можеш да се идентифицираш, когато става дума за Байерн. Той е баварец и може да изпълнява чудесно тази роля. Дава добри интервюта, изразява мнението си пред отбора и има влияние в съблекалнята."

"Другите двама, които виждам като капитани са Мануел Нойер и Джером Боатенг. Матс Хумелс също, той беше капитан на Борусия Дортмунд. Но нямам представа какво влияние има в Байерн."

"Байерн продължава да играе добре, но търсете косъм в супата. Липсва само една убедителна победа. Това навярно зависи от липсващите голове на Мюлер, който често вкарва важни попадения. Когато той счупи каръка, навярно ще видим и друг Байерн", добави Генерала.