Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге говори пред италианския вестник "Тутоспорт" за отношенията на баварците с Ювентус и за евентуалната нова среща със "старата госпожа" в Шампионската лига.

Двата колоса се изправиха още на осминафиналите един срещу друг миналия сезон, когато Байерн се измъкна насред Мюнхен от 0:2 в реванша и продължи напред след победа с 4:2 в продълженията.

Очевидно комуникацията между босовете на двата клуба е добра, защото те си размениха играчи под наем - Кингсли Коман и Меди Бенатия. Преди това пък германците закупиха бившия ас на Юве -  Артуро Видал.

"Големите клубове искат да се срещат колкото се може по-късно в турнира, затова се надявам, че ще можем да избегнем срещата си с Ювентус още известно време", започна своя коментар силният човек на стадион "Алианц Арена".

"Истината е, че ние никога не сме се опитвали да привлечем Пауло Дибала, докато той беше в Палермо. Причината е, че нашата стратегия  на пазара е различна. Той е талантлив, но ние вече имахме доста такива играчи."

"При Кингсли Коман имаме опция да го закупим, която е активна до 30-и април. След европейското първенство той имаше трудности, но напоследък се връща на познатото си ниво. Навярно ще активираме опцията за закупуване."

"Меди Бенатия е талантлив, но за съжаление той имаше много физически проблеми. Смятам, че ще остане със сигурност в Торино. По тази тема имаме едно доста ясно споразумение с Ювентус."

"Дълги години искахме Видал в Байерн, но Байер Леверкузен го продаде на Юве. Арртуро е едно от попълненията ни, с които се гордея най-много", добави Кале.