Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге също даде кураж на младия универсален халф Джошуа Кимих, който направи феноменален старт на сезона, но в момента е твърда резерва.

"Ние имаме големи планове с него за в бъдеще. Той ще бъде наследникът на Филип Лам в дясната зона на защитата, това е ясно за всички. През следващия сезон Джошуа ще има сигурно титулярно място. Такива са плановете и на Карло Анчелоти", заяви Румениге пред телевизия "Скай".

Кимих записа 30 мача до момента във всички турнири през сезона, но едва половината от тях са като титуляр. Самият той изрази недоволство от статута си на резерва и веднага се заговори, че е желан от Манчестър Сити и бившия си отбор РБ Лайпциг.

"Разбира се, че не съм доволен от сегашната си ситуация. Треньорът знае, че мога да играя като шестица и отзад вдясно. Също така в центъра на защитата. Той има доста опции на кои постове да му пуска", заяви Джошуа.

Преди дни пък мюнхенските медии излязоха с новината, че младият германски национал тренира допълнително по собствено желание.