Хофенхайм удари Байерн Мюнхен с 1:0 в мач от междинния 27-и кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Уирсол Райн-Некар Арена". Това е първи успех за Хофе над първенеца от 18 опита за първенство.

Шампионите изиграха много слабо за стандартите си първо полувреме, в което бяха надиграни от своя противник. Андрей Крамарич откри резултата с хубав удар около дъгата, а той и съотборниците му пропуснаха още няколко ситуации. Точно преди паузата Левандовски пък уцели гредата.

През втората част мюнхенци се активизираха и играта се водеше по-често в половината на техния опонент, но възпитаниците на 29-годишния треньор Юлиан Нагелсман се бранеха смело.

Байерн остана на върха 65 точки, но утре РБ Лайпциг ще може да стопи пасива си на десет пункта. Хофенхайм е трети с 51 точки на сметката си.


Домакините започнаха много по-устремено и още в самото начало Андрей Крамарич отправи мощен изстрел, но Рафиня го блокира в последния възможен момент. Отново Крамарич имаше отлична възможност след това, но този път шутира неточно.

Хофенхайм продължаваше да натиска и много хубаво извеждащо подаване на Демирбей намери Амири. Той остана очи в очи със Свен Улрайх, но вратарят успя да спаси топовния му шут.

Постепенно баварският колос се активизира и пред Артуро Видал се откриха две възможности. Той отправи ефектен удар от въздуха, но не намери вратата, а след това би право в обсега на вратаря.

В средата на първата част пасивността на Байерн в дефанзивен план беше наказана. Един от най-активните на терена Андрей Крамарич си свали топката около дъгата и разстреля неубедителния Улрайх.

Байерн се опита да отговори, но Левандовски отправи неточен удар, а Коман шутира в ръцете на вратаря. Пет минути преди почивката отбраната на шампионите беше матирана за пореден път, но този път Улрайх спаси по чудо удара на Демирбей отблизо.

В последната минута на първото полувреме гостите стигнаха до най-добрата си възможност. Кингсли Коман осъществи страхотен пробив и центрира за Левандовски, но той уцели напречната греда! Това се оказа и греда №22 за Байерн през кампанията.

Десетина минути след почивката Левандовски отправи много точен и плътен удар, но Бауман спаси по феноменален начин с една ръка. После Давид Алаба стреля от фаул, но в ръцете на стража.

По-късно Коман беше изведен на добра позиция, но Бауман скъси ъгъла и французинът не успя да го преодолее. Артуро Видал също пробва късмета си, но в ръцете на вратаря.

При една от редките акции на домакините след почивката Крамарич би горе, а на отсрещната врата влезлият като резерва Франк Рибери уцели външната част на мрежата след рикошет.

Към края Байерн наложи натиск и в 91-ата минута Бауман спаси удара с левачката на Матс Хумелс, който се втурна в предни позиции. Две минути след това Левандовски стреля, но се получи рикошет.


Хофенхайм - Байерн Мюнхен 1:0

1:0 Андрей Крамарич - 21'

 

Хофенхайм: Бауман, Зюле, Хюбнер, Фогт, Толян, Руди (Терацино - 75'), Демирбей (Швеглер - 62'), Амири, Цубер, Вагнер (Шалай - 62'), Крамарич

Байерн Мюнхен: Улрайх, Мартинес, Хумелс, Рафиня, Алаба (Бернат - 75'), Ренато (Рибери - 72'), Алонсо, Видал, Коман, Робен, Левандовски