Треньорът на Байерн Мюнхен Карло Анчелоти остава оптимист за реванша с Реал Мадрид, въпреки горчивото поражение на свой терен с 1:2 снощи.

Баварският колос изигра много силно първо полувреме и пропусна да удвои преднината си, след което се срина. "Белия балет" пък показа коренно различно лице и тотално надигра противника си след почивката.

"Мачът беше решен от малки детайли. Ние пропуснахме дузпата и още в началото на второто полувреме получихме изравнителен гол. След това червеният картон напълно промени развоя на срещата", коментира италианецът.

"През първото полувреме контролирахме играта, но не бяхме достатъчно ефективни. Разбира се, че за нас стана трудно с човек по-малко на терена, но въпреки това се справихме добре."

"Видал беше първи избор за изпълнител на дузпа. Той има характер, но във футбола се случва да изпуснеш. Мисля, че Хумелс и Левандовски ще бъдат възстановени за реванша, което ще ни даде допълнителни опции."

"Не обвинявам Мартинес за червения картон. Реал организираше контраатака и той трябваше да опита този шпагат. Той е важен играч и за съжаление ще ни липсва във втория мач. Роналдо реши двубоя. Мисля, че успявахме да го опазим до червения картон."

"Сега ни остават шест дни, в които да се подготвим за реванша. Все още ни остават 90 минути и ние ще дадем най-доброто от себе си. Реал има до-добри шансове от нас за класиране напред, но и ние имаме такива. Казано на италиански - все още сме живи, не сме мъртви", добави специалистът.