Байерн Мюнхен - Борусия Дортмунд, полуфинален сблъсък за Купата на Германия. Стадион "Алианц Арена", 21.45 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Улрайх, Щарке
Защитници: Мартинес, Хумелс, Боатенг, Алаба, Лам, Рафиня, Бернат
Полузащитници: Алонсо, Тиаго Алкантара, Рибери, Робен, Видал, Кимих, Коста, Ренато, Коман
Нападатели: Левандовски, Мюлер
Контузен: Нойер
Под въпрос: Алаба


Групата на Борусия Дортмунд:
Вратари: Бюрки, Вайденфелер, Бонман
Защитници: Сократис, Гинтер, Шмелцер, Пишчек, Дурм, Паслак, Парк
Полузащитници: Бендер, Кастро, Вайгъл, Пулишич, Кагава, Герейро, Мор, Мерино
Нападатели: Обамеянг, Дембеле, Ройс, Исак
Контузени: Шюрле, Бартра, Роде, Шахин
Извън групата: Гьотце
Под въпрос: Сократис


Прогноза на Gol.bg:

Двата най-силни германски отбора се изправят един срещу друг за шести пореден път за купата на страната, а при последната им среща в Мюнхен в този турнир рурци спечелиха след изпълнение на дузпи.

През 2012 година Борусия размаза баварците с 5:2 на финала, но Байерн си го върна на четвъртфиналите следващия сезон и на финала през 2014 година. През миналия сезон баварците си върнаха за отпадането в Мюнхен през 2015 година, надвивайки опонента си на финала в Берлин също с изпълнение на дузпи. Дортмунд гони своята четвърта купа, а Байерн - рекорден трофей №19 в турнира. 

Ако спечелят купата, баварците могат да постигнат дубъл за 11-и път в историята си, което не е постигано от друг германски отбор. Борусия Дортмунд, Шалке, Кьолн и Вердер Бремен са го правили само по веднъж. Байерн и Дортмунд са се изправяли един срещу друг в турнира общо осем пъти, в които мюнхенци са ликували в шест случая. 

Последното отпадане на "жълто-черните" на полуфинал в надпреварата е преди повече от 31 години, а те са единственият отбор, който е печелил общо четири пъти на стадион "Алианц Арена". Борусия може да стане първият отбор, който се класира на финала в четири поредни сезона. В последните си 33 мача в турнира Байерн е загубил само два - срещу Дортмунд. Борусия е и единственият тим, който е побеждавал баварците три пъти за Купата.

В редиците на домакините големият отсъстващ е най-добрият вратар в света за последните четири години Мануел Нойер, а Давид Алаба е под въпрос. Гостите ще бъдат без Андре Шюрле, Марк Бартра, Марио Гьотце, Нури Шахин и Себастиан Роде, а Сократис е под въпрос.

Мачовете между тези два отбора винаги са трудни за прогнозиране, но Борусия е един от малкото отбори, който не изпитва страх от далеч по-именития си противник. Сходният стил на игра с продължително задържане на топката е гаранция за отворен, динамичен и вълнуващ сблъсък. 

Проблемите на Борусия в отбрана се често явление през този сезон, а при последната среща между двата отбора на този стадион домакините спечелиха категорична и напълно заслужена победа. 

 

Резултат:  Байерн Мюнхен - Борусия Дортмунд 3:1