Мечтите винаги са безплатни, особено ако става дума за летни трансфери във футбола. В Байерн Мюнхен определиха сезона си като "много добър", но сред повечето фенове на отбора това изобщо не е така.

Четвъртото поредно отпадане от Шампионската лига срещу испански отбор и второ отпадане за Купата на Германия насред Мюнхен срещу Борусия Дортмунд за три години се оказаха голямо количество катран в кацата с меда.

Сезонът беше спасен с петата поредна титла в Бундеслигата, което е и рекорд в германския футбол. Големите амбиции на баварците обаче са свързани с европейския клубен връх.

Затова вече се говори, че през лятото най-успешният германски клуб ще строши трансферния си рекорд и ще превърне Алексис Санчес в най-скъпата клубна покупка. Другото име, за което се спекулира е Деле Али от Тотнъм.

Чилийският ас не иска да остане в Арсенал и англичаните са готови да го продадат на клуб извън Острова. Смята се, че самият футболист е впечатлен от баварците и иска да се събере в един отбор със сънародника си Артуро Видал. До момента Санчес има 24 гола и 18 асистенции в 45 мача през сезона.

21-годишният Деле Али пък минава за един от най-големите млади таланти в света. Той има 21 гола и 11 асистенции в 43 мача. И двамата асове от Висшата лига могат да играят на различни позиции, което ги прави безценни.

Смята се, че Байерн е готов да купи Алексис и Али в пакет, плащайки общо над 100 милиона евро. Добрата новина за Байерн е, че Тотнъм харесва Дъглас Коста, който спекулира за трансфер и може да участва в сделката за англичанина.

В Мюнхен са на мнение, че привличането на двамата футболисти ще направи Байерн непобедим на европейската сцена, слагайки край на испанската доминация...

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="bg"><p lang="de" dir="ltr">Mit <a href="https://twitter.com/Dele_Alli">@Dele_Alli</a> und <a href="https://twitter.com/Alexis_Sanchez">@Alexis_Sanchez</a> 2 Top-Stars für die Offensive des <a href="https://twitter.com/FCBayern">@FCBayern</a> - und alle Probleme wären gelöst. Dank iM Football <a href="https://t.co/4h1W12YG4E">pic.twitter.com/4h1W12YG4E</a></p>&mdash; iM Football (@iMFootballNews) <a href="https://twitter.com/iMFootballNews/status/860387349200592896">5 май 2017 г.</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>