Легендата на Байерн Мюнхен Вили Саньол почти сигурно ще стане помощник-треньор на Карло Анчелоти през следващия сезон на стадион "Алианц Арена", твърди France Football.

Французинът носеше екипа на баварския колос от 2000 до 2009 година и още в началото на своето мюнхенско приключение покори европейския клубен връх.

В момента Саньол е свободен агент, след като напусна френския Бордо през 2016 година. Той беше начело на тима два сезона.

"Всеки млад треньор може да научи много от Анчелоти, защото той има богат опит от топ-първенства като италианското, английското, френското и испанското. Това го прави един футболен професор", каза бившият бек пред Sport Bild. 

"Аз се запознах с Анчелоти и съм наясно, че той е не само голям треньор, но и чудесен човек. Към момента между мен и Байерн няма контакт", добави Саньол.

Другите кандидати за нов помощник на Карлето са бившият капитан на Байерн Марк ван Бомел и бившият помощник на Отмар Хитцфелд Михаел Хенке, който познава отлично обстановката в клуба. Както е известно, през новия сезон Анчелоти няма да може да разчита на Херман Герланд, който става шеф в академията на клуба.