Спортният директор на Макаби Тел Авив Жорди Кройф е на мнение, че Байерн Мюнхен все още е част от кръга на тежките фаворити за спечелване на Шампионската лига, въпреки отпадането още на четвъртфиналите срещу Реал Мадрид.

"Не смятам, че Байерн е извън групата на топ-отборите. Спомнете си мача им с Реал Мадрид, който можеше да се развие и по друг начин, ако трябва да го кажем дипломатично. Имаше твърде много съдийски грешки в ущърб на баварците. Байерн можеше и да вземе трофея, защото има нужната класа", заяви пред германската телевизия Sport1 синът на покойната холандска легенда Йохан Кройф.

"Байерн ще покаже какво може и през следващия сезон. Трофеят в Шампионската лига си остава в техния фокус, но в този турнир играят толкова много фактори. Клубовете постоянно се подсилват и конкуренцията е жестока."

"Ариен Робен е специален играч. Когато топката е в краката му, всички знаем, че ще се случи нещо. Той е футболист, който прави така, че сърцата на феновете да бият по-силно. С Робен в състава Байерн е в състояние да завоюва купата", добави Жорди.