Треньорът на Байерн Мюнхен Карло Анчелоти може да диша по-спокойно, след като неговите възпитаници Джошуа Кимих и Артуро Видал заровиха томахавката след финала за Купата на Конфедерациите.

Двамата влязоха в остър спор, който стигна до бутане от страна на чилиеца, след като преди това германецът поиска обяснение от вратаря на Чили Клаудио Браво.

Всичко започна от една безобидна на пръв поглед ситуация - Кимих не успя да догони дълга топка и беше затворен с тяло от избрания за страж №1 на турнира. Младият национал на Бундестима застана на пътя на Браво и незнайно защо влезе в конфликт с него.

"Войнът" Видал веднага тръгна към съотборника си в Байерн и въпреки предстоящата им съвместна работа, най-безцеремонно го изблъска. Стигна се и до намесата на други футболисти, а реферът Милорад Мажич показа жълти картони на Артуро и Джош.

Според германската телевизия ZDF Видал е обидил Кимих с "кучи син", което е довело до ескалация на конфликта. Липсваше и обичайното ръкостискане между двамата. След мача обаче младокът показа хладнокръвие.

"Видал беше бесен, че те изоставаха с 0:1. Но най-важното е, че титлата идва в Германия", коментира Кимих.

Видал добави: "И двамата бяхме разгорещени. Казах му да играе и да говори по-малко. Такива неща се случват, когато е напечено. Няма проблем между нас".

Така изглеждаха Видал и Кимих след края на мача между Германия и Чили в груповата фаза: