Бившият мениджър на Байер Леверкузен Райнер Калмунд е на мнение, че Байерн Мюнхен ще спечели шеста поредна титла в края на предстоящия сезон.

Той коментира и въпроса дали Джошуа Кимих ще бъде новият десен бек на тима, след като Филип Лам се отказа от футбола. Младокът вече получи публичната подкрепа на изпълнителния директор Карл-Хайнц Румениге и треньора Карло Анчелоти.

В Германия дори се говори, че единствено враговете на Байерн се опитват да създават напрежение в отбора и да задават въпроса дали Кимих ще се справи с новата си задача. 

"Няма как Байерн да има чак толкова голям малшанс с контузии, за да не спечели титлата. Аз винаги казвам, че те разполагат със световни шампиони с къси гащета и с дълги панталони. Тук визирам ръководството в лицето на Ули Хьонес", каза Калмунд пред телевизия "Скай".

"За мен Джошуа Кимих е сигурният наследник на Филип Лам като десен бек. Който не може да го види, се нуждае от преглед при очен лекар. Хамес Родригес е голмайстор на световно, който може да уцели поставено на напречната греда шише от кока-кола в 19 от 20 случая."

"Аз съм голям фен на Томас Мюлер и му стискам палци, за да намери формата си през новия сезон и да остави кризата от миналия такъв зад гърба си", добави Калмунд.