Шалке - Байерн Мюнхен, мач от петия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Фелтинс Арена", 21.30 часа българско време.


Групата на Шалке:
Вратари: Ферман, Нюбел
Защитници: Инсуа, Налдо, Настасич, Керер, Коке, Ошипка
Полузащитници: Маккени, Горецка, Майер, Стамбули, Калиджюри, Коноплянка, Бенталеб, Харит
Нападатели: Бургщалер, Ди Санто, Емболо, Авдияй
Контузен: Шьопф


Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Улрайх, Фрюхтъл
Защитници: Хумелс, Зюле, Мартинес, Кимих, Рафиня, Фридъл
Полузащитници: Толисо, Руди, Тиаго, Видал, Рибери, Хамес, Коман, Бенко
Нападатели: Левандовски, Мюлер, Пантович
Контузени: Нойер, Бернат, Алаба
Извън групата: Боатенг (почивка), Робен (грип)

Гледайте мача на живо ТУК!

Прогноза на Gol.bg:

Шампионите получиха сериозен удар преди гостуването си в Гелзенкирхен, защото най-добрият вратар в света за последните четири години Мануел Нойер се контузи на тренировка и ще бъде аут дълго време. 

Завърналият се от проточило се лечение на контузия Джером Боатенг получава почивка заради опасност от претоварване, а крилото Ариен Робен беше тръшнат от грип. Останалите футболисти на Карло Анчелоти са на разположение, като изключим трайно контузените Алаба и Бернат. В лагера на домакините травмите са сведени до минимум и това дава предимство на младия специалист Доменико Тедеско.

Шалке е изключително неподходящ противник в момента, защото спечели три от четирите си мача и крачи наравно с най-успешния германски клуб в таблицата. И двата отбора имат по девет пункта, което превръща двубоя в дербито на кръга. На свой терен Шалке играе добре и през този сезон постигна две победи с два гола разлика.

Байерн все пак гостува на един от най-удобните си противници напоследък, срещу който няма поражение в последните 13 мача (10 победи и три ремита). Последният успех на "кралско-сините" срещу този противник за първенство дойде през декември 2010 година.

"Миньорите" са губили в Бундеслигата най-често именно срещу баварците - 48 пъти, допускайки най-много голове (196). Но пък Байерн е допуснал най-срамното си поражение в шампионата именно срещу Шалке - 0:7 на свой терен през 1976 година. Ще заложим на бойко равенство, което може да бъде счетено за частичен успех и в двата лагера.

 

Резултат: Шалке - Байерн Мюнхен 1:1