Байерн Мюнхен - Фрайбург, двубой от осмия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Алианц Арена", 16.30 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Улрайх, Щарке, Фрюхтъл
Защитници: Хумелс, Боатенг, Алаба, Зюле, Мартинес, Кимих, Рафиня, Фридъл
Полузащитници: Толисо, Руди, Тиаго, Робен, Хамес, Коман, Бенко
Нападатели: Левандовски, Мюлер, Врийдт, Пантович
Контузени: Нойер, Бернат, Рибери, Видал 

Гледайте мача на живо ТУК!

Прогноза на Gol.bg:

Ентусиазирани от завръщането на новия-стар треньор Юп Хайнкес, баварците със сигурност ще покажат импулс в играта си срещу заплашения от изпадане Фрайбург.

72-годишният специалист поема най-успешния германски клуб за рекорден четвърти път в своята кариера, след като беше в пенсия за около четири години и половина. Той влезе в историята на Байерн като първия и засега последен наставник, извоювал требъл.

Фрайбург гостува на най-омразното си място, защото от 17 визити в Мюнхен има цели 15 поражения и само две равенства. Срещу нито един друг отбор гостите нямат толкова лоша статистика, защото са постигнали само една "суха" мрежа в последните 26 срещи с този противник. 

Баварците спечелиха последните си 28 мача срещу новаци, но в последните два случая стигнаха до трите точки в добавеното време. Франк Рибери е талисман на шампионите срещу този опонент, защото французинът има седем победи и две равенства в девет мача, в които е постигнал четири гола и пет асистенции. Този път обаче той е извън строя заради контузия в коляното. 

Голмайсторът на мюнхенци Роберт Левандовски пък има цели 12 гола в 11 мача с този съперник. Сега той ще търси начин да увеличи сметката си в таблицата на най-добрите стрелци и има отлична предпоставка да го стори, защото Байерн спечели последните си 13 мача срещу Фрайбург с голова разлика 39:6.

Домакините трябва да внимават с бившия си футболист Нилс Петерсен, който влезе в историята в последния кръг миналия сезон, когато вкара именно на този стадион. Това беше неговият 19-и гол като резерва в Бундеслигата, което е абсолютен рекорд. Гостите са в серия от три мача без поражение, но тя почти сигурно приключва още днес.

 

Резултат:  Байерн Мюнхен - Фрайбург 3:0