Германският шампион Байерн Мюнхен изостава от Барселона и Реал Мадрид по отношение на оборота си (640 милиона евро), но пък за сметка на това регистрира по-висока чиста печалба след облагането с данъци, се казва в проучване на Frankfurter Allgemeinen Zeitung.

Преди облагането с данъци Байерн е записал печалба от от 66.2 милиона евро за периода 1 юли 2016 година - 3 юни 2017 година. След облагането с данъци печалбата на баварците е 39.2 милиона евро, при 33 милиона за предходната финансова година.

За сравнение Реал постига 21.4 милиона евро чиста печалба (при оборот от 675 милиона евро), а при Барселона (оборот от 708 милиона евро) сумата след облагане с данъци е дори 18 милиона евро. Манчестър Юнайтед например бележи чиста печалба от 50 милиона евро, при оборот от 659 милиона евро.

Макар да постига рекорден оборот в историята си, Байерн бележи по-малък възход в сравнение с миналата година, когато имаше скок от цели 22% по отношение на оборота, срещу само 2% за изминалата финансова година.

На стадион "Алианц Арена" отчитат, че това се дължи на фиаското в Шампионската лига (отпадане от Реал Мадрид още на четвъртфиналите) и за Купата на Германия (отпадане от Борусия Дортмунд на полуфиналите). А пропуснатите ползи се оценяват на поне 25 милиона евро.