Бившият треньор на Борусия Дортмунд Томас Тухел ще замени Юп Хайнкес начело на Байерн Мюнхен през лятото, информира списание Sport Bild.

Както е известно, босовете на баварския колос проведоха интензивни преговори с Тухел след уволнението на Карло Анчелоти, но счетоха, че към момента най-доброто решение е да върнат 72-годишния Хайнкес на поста.

Интересното е, че малко след назначението на Хайнкес изпълнителният директор на баварците Карл-Хайнц Румениге се изказа по темата. Той директно заяви, че това изобщо не е "решение против Тухел" и си остави вратичка.

Друг любопитен момент е, че ръководството на Байерн се е допитало до самия Хайнкес и е поискало негово мнение кой е най-подходящият кандидат за негов наследник на кормилото на най-успешния германски клуб.

Треньорът на Хофенхайм Юлиан Нагелсман също беше спряган за Байерн, но Дон Юп бе заявил наскоро: "За него ще бъде най-добре да остане в настоящия си клуб, защото рано или късно ще отиде в Байерн".

Хайнкес заяви на пресконференцията по време на представянето си, че иска да бъде заменен от млад германски треньор и похвали работата на колегите си в Бундеслигата. Смята се, че самият той изпитва симпатии към Нагелсман, но е на мнение, че младият треньор трябва да натрупа още опит, за да води Байерн.