Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге разкри, че баварците биха използвали контузения Роберт Левандовски в мач от Шампионската лига, но само ако предстоеше сблъсък с Реал Мадрид.

Както е известно, полякът отпадна от групата на баварците заради болки в бедрото, които той получи в края на първото полувреме срещу РБ Лайпциг в събота (2:0).

"Това е предпазна мярка. Треньорът не искаше да рискува здравето на Роберт и затова го остави в Мюнхен. Сигурен съм, че ако ни предстоеше мач с Реал Мадрид в Шампионската лига, Роберт щеше да играе. Но сега е различно", заяви Румениге.

"Очаква ни много интересен мач с оглед атмосферата на стадиона. Ние сме наясно, че при победа практически се класираме за следващата фаза и ще се опитаме да вземем трите точки. Много сме доволни от работата на Юп Хайнкес, защото и петте мача под негово ръководство бяха положителни", добави босът.

Припомняме, че самият Левандовски призна в средата на месец май, че е играл контузен в реванша с Реал Мадрид на 1/4-финалите на Шампионската лига на стадион "Сантяго Бернабеу" заради силни болки в рамото.

Участвайте в играта на Gol.bg с прогнозите и печелете награди!