Вчера главният лекар на Байерн Мюнхен Фолкер Браун изненадващо напусна клуба по собствено желание, предизвиквайки мини-буря в лагера на стабилизираните напоследък баварци. Браун наследи на ключовата позиция дългогодишния лекар Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт, който напусна преди два сезона заради конфликт с бившия треньор Пеп Гуардиола.

Вестник "Тагесцайтунг" разкрива причините за решението на Браун. Той бил недоволен, че част от звездите на отбора все още търсят услугите на Мюлер-Волфарт в частната му практика. Сред тях са Ариен Робен, Роберт Левандовски, Джером Боатенг и Давид Алаба.

Браун буквално полудял, че Алаба и Боатенг отново са посетили Мюлер-Волфарт преди дни, вместо да се обърнат към него. Куриозното е, че двамата лекари поставили коренно различни диагнози. Според Браун двамата защитници са аут до края на годината. Мюлер-Волфарт обаче, който е експерт по мускулни контузии, успокоил двамата и констатирал, че става дума само за разтежение.

Браун обаче не взел решението за своето напускане сам. Президентът Ули Хьонес и спортният директор Хасан Салихамиджич били буквално бесни на медика заради грубата му грешка и дори го скастрили с по-висок тон. В германската преса се спекулира, че Мюлер-Волфарт може да се завърне триумфално на "своя" пост, който заемаше в почти цялата нова история на Байерн. Друг вариант е д-р Йохен Хаане, който се грижи за здравето на баскетболния отбор на баварския колос и за германските национали.