Треньорът на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес също взе отношение по нашумялата тема с неволите на Пиер-Емерик Обамеянг в Борусия Дортмунд.

Голмайсторът на Бундеслигата за изминалия сезон беше суспендиран за втори пореден и общо четвърти път този сезон, тъй като не се отнася сериозно с ангажиментите си в клуба. Той е спряган за трансфер в Арсенал.

72-годишният футболен учител посочи и друга "черна овца" - Осман Дембеле. Както е известно, французинът отказа да тренира с Борусия през лятото и в крайна сметка си издейства бомбастичен трансфер в Барселона.

Заради липсата на лятна подготовка обаче той получи тежка контузия и не игра три месеца и половина, а наскоро отново получи мускулна травма.

"Това, което се случи в Дортмунд с Дембеле и Обамеянг е много неприятно за гледане отстрани. Аз съм на мнение, че клубовете кандидат-купувачи трябва да се замислят сериозно дали изобщо да привличат такива играчи. Ще ви кажа честно - аз бих ги отхвърлил. В крайна сметка футболът е отборен спорт и подобни прояви нямат място в него", каза тежката си дума Хайнкес.