Байерн Мюнхен обърна от 0:2 до 5:2 Хофенхайм в двубой от 20-ия кръг на германската Бундеслига и сложи край на серията си от три поредни мача без успех срещу този противник. Поражението е първо за наставника на гостите Юлиан Нагелсман в четири срещу с мюнхенци.

Началото на срещата се оказа историческо, защото за първи път от 1977 година Байерн изостана с цели два гола на свой терен в мач за първенство. Серж Гнабри, който е собственост на баварците, спечели дузпа и я пропусна, но Марк Ут направи успешна добавка. Малко след това Гнабри поправи грешката си и удвои.

Отговорът на баварския колос не закъсня и в рамките на пет минути момчетата на Юп Хайнкес нанесоха двоен удар в средата на първата част. Роберт Левандовски чукна безпомощно за Бауман при удара отдалеч на Кимих, а после Джером Боатенг изравни с глава.

В средата на второто полувреме шампионите нанесоха нов бърз двоен удар, този път дори в рамките на три минути. Кингсли Коман сътвори пълния обрат след подаването на Левандовски, а после Артуро Видал внесе спокойствие след параболичен удар с глава. В последната минута се разписа и Сандро Вагнер, дошъл именно от днешния съперник на домакините през зимата.

Байерн събра 50 точки и запази разликата от цели 16 точки пред втория в таблицата Шалке, който може да бъде изравнен от Байер Леверкузен. Хофенхайм е девети с 27 пункта.


Срещата на стадион "Алианц Арена" започна на много високи обороти с далечен, но сравнително безопасен удар на Давид Алаба. Гостите се втурнаха напред и още във втората минута реферът Мануел Грефе посочи бялата точка за побутване на Кимих срещу Серж Гнабри. Потърпевшият, който е собственост на баварците, стреля в долния ляв ъгъл, но Улрайх спаси. Най-близо до кълбото обаче се оказа Марк Ут, направил успешна добавка отблизо.

<iframe src="https://cc.sporttube.com/embed/lV1CCCG" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Хофенхайм продължаваше да играе много добре и малко след изтичането на десет минути игра удвои преднината си! Джером Боатенг не изчисти по най-добрия начин и този път Гнабри поправи грешката си с прецизен нисък удар в долния ляв ъгъл извън наказателното поле, като Серж разбираемо не се зарадва бурно.

<iframe src="https://cc.sporttube.com/embed/1V1CCCG" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Средата на първата част баварците изравниха резултата, благодарение на страхотен двоен удар в рамките на пет минути. Първо голмайсторът на първенството Роберт Левандовски се разписа след много майсторско чукване на топката от движение при удара на Джошуа Кимих от петнайсетина метра, дошъл след продължителна акция.

<iframe src="https://cc.sporttube.com/embed/oV1CCCG" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

След това Джером Боатенг поправи грешката си за втория гол на гостите и успя да забие кълбото в мрежата, засичайки с глава изпълнението на Ариен Робен от корнер. Байерн беше по-активният отбор, докато Хофе стана по-пасивен и предимно се защитаваше. 

<iframe src="https://cc.sporttube.com/embed/7V1CCCG" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Вихрените минути все пак приключиха за известен период от време, в който двата тима получиха право на заслужена глътка въздух. В 38-та минута Давид Алаба пробва технично изпълнение, но топката профуча покрай десния страничен стълб. Точно преди паузата Левандовски шутира мощно над целта.

Второто полувреме също започна на много високо темпо, като атаките се редуваха и пред двете врати. Много ефектен изстрел от въздуха на Артуро Видал беше спасен от Бауман, а после удари на Робен и Ут за гостите бяха блокирани.

В средата на второто полувреме Байерн сътвори пълен обрат. Роберт Левандовски получи в предни позиции и веднага хвърли чудесен пас вляво за Кингсли Коман. Французинът се позабави, но все пак нанесе много точен удар в долния десен ъгъл, матирайки Бауман.

<iframe src="https://cc.sporttube.com/embed/SV1CCCG" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

И както през първата част, баварците нанесоха бърз двоен удар, този път дори за по-кратък срок от време. Артуро Видал се извиси над всички в наказателното поле и прехвърли излезлия напред Бауман с параболичен удар с глава. Топката беше изчистена от Ут, но технологията на голлинията показа, че попадението е редовно.

В последната минута на редовното време се разписа и новата покупка на баварците Сандро Вагнер, дошъл именно от Хофенхайм. Той засече центрирането отдясно на Рафиня и не сбърка в малкото наказателно поле.

<iframe src="https://cc.sporttube.com/embed/EV1CCCG" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

Байерн Мюнхен - Хофенхайм 5:2

0:1 Марк Ут - 3'
0:2 Серж Гнабри - 12'
1:2 Роберт Левандовски - 21'
2:2 Джероам Боатенг - 25'
3:2 Кингсли Коман - 63'
4:2 Артуро Видал - 66'
5:2 Сандро Вагнер - 90'

Пропусната дузпа: Гнабри (Хофе) - 3' (Улрайх спасява)


Байерн Мюнхен: Улрайх, Боатенг, Зюле, Алаба, Кимих (Вагнер - 85'), Руди, Толисо (Мюлер - 64'), Видал, Робен (Рафиня - 77'), Коман, Левандовски

Хофенхайм: Бауман, Фогт, Хюбнер (Крамарич - 67'), Бичакчич (Акпогума - 46'), Кадержабек, Грилич, Цубер, Гайгер, Руп (Амири - 59'), Гнабри, Ут