Бившият треньор на Ренато Санчес в Байерн Мюнхен и Суонзи Пол Клемънт разкри, че португалецът е бил сринат психически на старта на сезона, когато беше изпратен при "лебедите" под наем от баварския колос.

"Той си мислеше, че ще отиде в Манчестър Юнайтед, Челси или ПСЖ. Нямаше голямо желание да играе в Суонзи. Но от Байерн му казаха, че в друг голям клуб също няма да играе редовно и затова ги пратиха в Уелс", спомня си Клемънт, който беше помощник на Карло Анчелоти в Мюнхен, а в края на миналата година беше уволнен от британския клуб заради слаби резултати.

"Цялата тежест на света се стовари върху плещите му, защото очакванията към него в Суонзи бяха огромни. Когато той в отбора, той беше много по-съсипан, отколкото предполагах. Беше тъжна гледка."

"Ренато искаше да покаже на всички, че бъркат за него, но той така и не успя да се освободи от този товар. На тренировки правеше неща, които никой друг не показваше. Има силата да разминава съперниците с лекота, без да им оставя никакъв шанс. По време на мачовете обаче се случваше точно обратното. Например стреляше към вратата на съперника от 45 метра", добави специалистът.