Падерборн - Байерн Мюнхен, четвъртфинален двубой от турнира за Купата на Германия. Стадион "Бентелер-Арена", 19.30 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Улрайх, Щарке, Фрюхтъл
Защитници: Хумелс, Зюле, Алаба, Кимих, Бернат, Рафиня, Гьотце
Полузащитници: Толисо, Видал, Рибери, Робен, Руди, Хамес, Коман
Нападатели: Мюлер, Левандовски, Вагнер, Врийдт
Контузени: Нойер, Тиаго, Мартинес
Болен: Боатенг


Прогноза на Gol.bg:

Лидерът в третото ниво на германския футбол посреща най-успешния клуб в страната, който очаквано е неговият най-труден съперник в исторически план. От изиграните три мача (два от които в Бундеслигата) баварците очаквано имат три успеха, при стряскащата голова разлика 15:1.

До момента днешните съперници са играли само веднъж един срещу друг в турнира. Това се случи през сезон 2001/02, в мач от първи кръг. Тогава баварците спечелиха лесно с 5:1, като головете отбелязаха Карстен Янкер, Роке Санта Крус, Александер Циклер (2) и Нико Ковач.

Останалите два мача бяха неотдавна - през 2014/15, който се оказа единственият за аматьорите в Бундеслигата. И двете срещи тогава минаха изцяло под диктовката на мюнхенци.

Байерн е истинско страшилище под ръководството на Юп Хайнкес този сезон, спечелвайки 19 от 20 възможни мача във всички турнири. 72-годишният специалист обаче не подценява съперника и се скъса да го хвали на пресконференцията преди мача, признавайки, че е гледал видео с два негови мача.

Домакините вече изритаха от турнира три тима от Втора Бундеслига - Санкт Паули, Бохум и Инголщадт. Те не крият, че ще се опитат да играят футбол срещу един от най-силните отбори в света и поне техният треньор познава много добре вкуса на победата срещу хегемона в Германия. Като футболист на Ханза Рощок Щефен Баумгарт постигна цели три победи над Байерн от 1996 до 2001 година.

Баварският колос е в рекордна серия от 24 победи навън за Купата, 21 от които бяха постигнати в редовното в е и три след изпълнения на дузпи. Последното поражение в гостуване в турнира беше през март 2009, когато мюнхенци паднаха с 2:4 в Леверкузен.


Резултат: Падерборн - Байерн Мюнхен 0:3