Байерн Мюнхен - Шалке, двубой от 22-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Алианц Арена", 19.30 часа българско време.


Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Улрайх, Щарке, Фрюхтъл
Защитници: Хумелс, Зюле, Боатенг, Алаба, Кимих, Бернат, Рафиня, Гьотце
Полузащитници: Толисо, Мартинес, Видал, Рибери, Робен, Руди, Хамес, Коман
Нападатели: Мюлер, Левандовски, Вагнер, Врийдт
Контузен: Нойер 
Назад с подготовката: Тиаго
 

Групата на Шалке:
Вратари: Ферман, Нюбел
Защитници: Налдо, Керер, Ошипка, Ритер
Полузащитници: Горецка, Майер, Стамбули, Калиджюри, Коноплянка, Шьопф, Харит
Нападатели: Бургщалер, Ди Санто, Емболо, Пяца, Текпетей, Тойхерт
Контузени: Баба, Инсуа, Маккени
Наказан: Настасич


Прогноза на Gol.bg:

Байерн приема един от най-удобните си противници напоследък, срещу който няма поражение в последните 14 мача (11 победи и три ремита). Последният успех на "кралско-сините" срещу този противник за първенство дойде през декември 2010 година.

"Миньорите" са губили в Бундеслигата най-често именно срещу баварците - 49 пъти, допускайки най-много голове (199). Но пък Байерн е допуснал най-срамното си поражение в шампионата именно срещу Шалке - 0:7 на свой терен през 1976 година. 

Все пак е за отбелязване, че "кралско-сините" спечелиха две точки при последните си три гостувания на този стадион, а през този сезон играят с допълнително самочувствие под ръководството на един от най-добрите млади специалисти Доменико Тедеско.

Това са двата отбора с най-дългите настоящи серии с отбелязани попадения - баварците не са пропускали да се разпишат поне веднъж в последните 18 кръга, а гостуващият отбор го е правил без прекъсване 15 кръга.

Срещата ще бъде специална за Леон Горецка, който ще изиграе последния си мач за първенство срещу Байерн, преди да премине в Мюнхен през лятото. Голмайсторът на първенството Роберт Левандовски пък преследва рекорд на треньора си Юп Хайнкес - отбелязване на поне попадение във всяко от едно от първите 11 домакинства на отбора си в Бундеслигата.

Най-успешният германски клуб има космическият аванс от цели 18 пункта на върха, което е невиждано за Бундеслигата след изиграването на 21 кръга. Шалке демонстрира характер в куп мачове, но пък играе на приливи и отливи, а освен това има сериозни проблеми в отбрана заради наказанието на Настасич. Това навярно ще наложи връщането на Стамбули в защита.

В същото време лазаретът на баварския колос е почти празен и там в момента е само трайно контузеният Мануел Нойер, който продължава рехабилитацията си. Очакваме победа за домакините с два гола разлика.


Резултат: Байерн Мюнхен - Шалке 2:0