Офанзивният полузащитник на Байерн Мюнхен Хамес Родригес беше избран за играч на месец януари от феновете на клуба, които гласуваха на официалната страница в интернет.

Колумбиецът получи впечатляващите 47% и за първи път е над всички свои съотборници в анкетата за играч на месеца този сезон, след като се присъедини към петкратния европейски клубен шампион през лятото.

Хамес беше попитан какво предпочита - да запише асистенция или да се разпише. Неговият отговор беше доста дипломатичен: "Предпочитам да подам за гола, но също така ми харесва и да вкарвам".

Далеч зад Хамес в анкетата останаха вторият Томас Мюлер с 12%, Кингсли Коман с 11%, Роберт Левандовски със 7% и Франк Рибери с 4%.

Както е известно, Родригес избухна с приказно изпълнение от пряк свободен удар при победата в Леверкузен, а срещу Вердер Бремен пусна магически пас, след който Томас Мюлер вкара своя гол №100 в Бундеслигата. Малко по-рано южноамериканецът асистира и за гола на Левандовски.

Откакто Юп Хайнкес пое Байерн през октомври, никой не е записвал толкова асистенции (7), колкото Хамес. От началото на годината пък той има 2 гола и 3 асистенции и е безспорният №1 в Бундеслигата по общ брой спечелени точки от двете класации.