Треньорът на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес призна, че ранният червен картон на Домагой Вида в снощния осминафинален мач на Шампионската лига с Бешикташ е оказал голяма тежест върху крайния резултат 5:0.

"Ние започнахме нервно и не комбинирахме толкова добре. Решителните моменти бяха червеният картон и първият ни гол. С човек по-малко на терена Бешикташ трябваше да тича повече. През второто полувреме имаше повече темпо в играта ни и за съперника беше изключително трудно", сподели Хайнкес.

"Всички на стадиона видяха, че изпитахме сериозни трудности през първото полувреме. Нямахме ритъм в играта си и тя беше основно на парче. Тази нервност е непозната за отбора ми. На почивката казах някои неща на момчетата, защото не играехме добре при отнемането на топката и бяхме далеч от нея."

"Кингсли Коман е една от опциите за нас. Видя се, че влизането на Ариен Робен в игра също се оказа сред важните елементи. Франк Рибери също беше невероятно мотивиран в тези 12 минути, в които беше на терена. Радвам се, че имам толкова много опции."

"Разочарованието на Ариен Робен? Още не пресконференцията казах, че всеки топ-играч иска да играе редовно. Ариен е абсолютен професионалист и това е нормално. Но всеки трябва да приеме, че в хода на сезона ще стои на пейката."

"Това е нормално и е част от работата ми. И не трябва да го казвам само на двамата (б.р. Робен и Рибери). Но това е добре, защото имаме толкова много класни играчи. Който подписва договор с Байерн трябва да е наясно, че ще има моменти, в които няма да играе."

"Дали мислим за требъл? Не, това са мислите на журналистите. Аз изобщо не мисля за това. Снощи се видя през първото полувреме, че Шампионската лига е напълно различна надпревара и ние трябва още да подобряваме играта си", добави 72-годишният футболен учител, за когото снощният успех беше 23-и от 24 възможни мача във всички турнири този сезон.