Спряганият за трансфер в Байерн Мюнхен бразилец от Бордо Малкъм не е толкова бърз колкото "старците" на стадион "Алианц Арена" Ариен Робен и Франк Рибери.

Това заяви обявилият се за откривател на кариоката бивш бек на баварския колос Вили Саньол, който беше наставник на футболиста във френския клуб.

"Аз открих Малкъм и го взех от Бразилия в Бордо през януари 2016 година. Имаше напрежение върху него, защото платих пет милиона евро за 18-годишен футболист. Но от днешна гледна точка той е попадение. И развитието му изобщо не е приключило", каза Саньол пред "Шпорт Билд".

"Той е играч по-скоро като Ариен Робен, отколкото като Франк Рибери. Не е чак толкова бърз, но пък за сметка на това притежава страхотна техника", добави още Вили по адрес на записалия 8 гола и 6 асистенции този сезон бразилец.

Както е известно, към 21-годишния южноамериканец има интерес от куп европейски отбор, сред които са още Борусия Дортмунд, Арсенал, Ливърпул, Манчестър Юнайтед и Тотнъм. Цената на играча е около 60 милиона евро.