Фрайбург - Байерн Мюнхен, среща от 25-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Шварцвалд-щадион", 19.00 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Улрайх, Щарке, Фрюхтъл
Защитници: Хумелс, Боатенг, Зюле, Алаба, Кимих, Бернат, Рафиня, Гьотце
Полузащитници: Толисо, Мартинес, Видал, Тиаго, Робен, Руди
Нападатели: Мюлер, Левандовски, Вагнер, Врийдт
Контузени: Нойер, Хамес, Коман
Болен: Рибери


Прогноза на Gol.bg:

Шампионите излизат срещу отбора, който беше победен от тях с 5:0 в първия мач от рекордния четвърти престой на Юп Хайнкес начело на баварския колос. Фрайбург обаче загуби само веднъж у дома през кампанията и със седем допуснати попадения е най-здравият домакин. За капак тимът е вкарал цели 60% от головете си от статични положения.

Срещу нито един друг отбор домакините нямат толкова лоша статистика, защото са постигнали само една "суха" мрежа в последните 27 срещи с този противник. Като цяло в изиграните 35 шампионатни двубоя Байерн има 25 победи и само четири поражения, но те са регистрирани на този стадион.

Фрайбург може да се похвали със сравнително приемливи показатели на свой терен срещу най-славния германски клуб - 4 победи, 4 ремита и 9 поражения, при голова разлика 19:27. Интересното е, че мюнхенци загубиха първите си три гостувания тук - от 1993 до 1996 година.

Франк Рибери е талисман на шампионите срещу този опонент, защото французинът има седем победи и две равенства в девет мача, в които е постигнал четири гола и пет асистенции. Французинът обаче е болен и ще гледа мача от вкъщи. Голмайсторът на първенството Роберт Левандовски пък има цели 13 гола в 12 мача с този съперник.

Гостите трябва да внимават с бившия си футболист Нилс Петерсен, който влезе в историята миналия сезон, ставайки най-резултатната резерва в Бундеслигата за всички времена. В момента той най-добрият германски реализатор през кампанията с 12 попадения, като 11 от тях дойдоха в последните 12 кръга.

Шампионите трябва да внимават, защото днешният им съперник има само едно поражение в последните 12 кръга и е №1 в първенството по отношение на спечелени точки, дошли след изоставане в резултата. Момчетата на Кристиан Щрайх са постигнали цели три победи и пет ремита след обрати.


Резултат:  Фрайбург - Байерн Мюнхен 1:2