Дербито от четвъртото ниво на германския футбол ще се играе на един от най-красивите и модерни стадиони в света "Алианц Арена". Става дума за двубоя между дублиращия отбор на Байерн Мюнхен и Мюнхен 1860, който пропадна рязко. Както е известно, "лъвовете" изпаднаха от Втора Бундеслига през миналия сезон, но не получиха лиценз за Трета лига и в момента се състезават в Регионаллига Байерн (Регионална лига на Бавария).

На 29-и април от 16.00 часа българско време резервите на Байерн ще приемат закъсалите си градски противници, които допреди години играеха дербита с първия отбор на петкратния европесйки клубен шампион и дори го побеждаваха. Мюнхен 1860 има да си връща, защото загуби на своя "Грюнвалдер щадион" с 0:1 от дубъла на Байерн (втори в класирането с 45 пункта) през есента. В момента "лъвовете" са на върха в таблицата с 49 точки.

Двубоят може да се превърна в директен сблъсък за Трета лига и поради тази причина ръководството на Байерн Мюнхен реши да предостави своя стадион за важната среща. Правостоящите фенове ще плащат 5 евро, а останалите билети ще вървят между 10 и 15 евро. Както е известно, стадион "Алианц Арена" събира 75 000 души и може да е предпоставка за нов рекорд в регионаллига Байерн. До момента най-високата регистрирана посещаемост в този шампионат и 21 219 души, присъствали на мача между дубъла на Аугсбург и Мюнхен 1860 през октомври 2017 година.