Бившият футболист на Байерн Мюнхен Дитмар Хаман е на мнение, че баварският колос се опитва да привлече мениджъра на Тотнъм Маурисио Почетино за заместник на Юп Хайнкес, който почти сигурно напуска в края на сезона.

"Знам, че Байерн е осъществил контакт с Почетино и че той е бил опция за тях. И навярно все още е. За Байерн е важен критерий треньорът да е немско говорящ, но със сигурност това не е решаващият фактор. Пеп също не говореше перфектен немски. Байерн ще се опита да вземе възможно най-добрия треньор. А за мен това е мениджърът на Тотнъм", коментира Хаман пред skysport.de.

Бившият германски национал коментира ситуацията с английските клубове в Шампионската лига и положението на Борусия Дортмунд.

"За мен не е изненада, че само два от пет английски отбора се класираха на четвъртфиналите в Шампионската лига. В Англия се раздават много пари, но те не гарантират успехи. Сити е сред фаворитите, Ливърпул има шансове като аутсайдер, но три от пет английски клуба отпаднаха. Не беше далеч времето, когато нямаше нито един английски отбор на четвъртфиналите. Клубовете от Острова изобщо не са сила в Европа."

"Проблемът на Дортмунд според мен не е на треньорската скамейка, а на терена. На този отбор му липсва качество. До края на сезона тимът ще е на приливи и отливи. Ако Борусия завърши в Топ 3, навярно Щьогер ще води отбора и следващия сезон. Но ако не класира тима в тройката, ще бъде сложно да остане на поста си", добави Хаман.