Треньорът на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес коментира утрешното дерби с Борусия Дортмунд и слуховете, че Томас Тухел е отказал да го замени на поста през лятото.

"В момента имам други проблеми. Ние се концентрираме върху спортния аспект. Всичко друго е в ръцете на ръководството", сподели Хайнкес на въпрос за своя 44-годишен колега.

"Не мислим за предстоящия мач със Севиля, но разбира се, че съм се информирал за тях, това е наложително. Винаги съм казвал, че след пауза покрай мачовете на националните отбори винаги е трудно да се върнеш в правилния ритъм. И ние трябва да работим върху това."

"За нас няма значение кога точно ще станем шампиони - дали ще е тази, следващата или по-следващата седмица. Напълно спокоен съм. С мача срещу Дортмунд започва горещата априлска фаза, когато ни чакат почти всяка седмица по два мача. И ще бъде хубаво да влезем в тази фаза с една победа."

"Винаги е мотивиращо да играеш срещу Дортмунд. Според мен Борусия ще покаже своя потенциал утре. Те имат огромен потенциал в атака и много добри играчи. Най-вероятно отново ще се класират за Шампионската лига."

"Артуро Видал се върна с контузия от националния отбор на Чили, има разтежение в бедрото. И лекарите ме посъветваха да му дам почивка. Хуан Бернат има лека контузия в капачката на коляното и затова също отпада. Останалите играчи са готови", коментира Дон Юп.