Треньорът на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес надъха президента Ули Хьонес и изпълнителния директор Карл-Хайнц Румениге, определяйки ги като най-добрия тандем в европейския футбол. През последните месеци се появиха различни информации за търкания между двамата ръководители, като най-новото напрежение между тях е дошло заради Томас Тухел.

Кале отдавна е искал Тухел за треньор на баварците и дори е натискал именно Томас да наследи уволнения Карло Анчелоти през есента. Хьонес обаче дълго време бил против и едва преди дни казал своето "Да". на което Тухел вече отговорил, че се е разбрал с клуб от чужбина.

"На двамата е ясно, че са оформили тандем, който е неповторим в европейския футбол. Познавам много клубове отвътре, като Реал Мадрид например. И мога да ви кажа, че няма друг клуб, в който да има шефове с толкова голяма футболна компетенция и силни характери, които да са играли футбол на високо ниво", коментира Хайнкес пред "Абендцайтунг".

"Винаги съм казвал, че дори на Олимп има място за двама души. Те трябва заедно да водят Байерн напред и да форсират подмладяването на състава."

Дон Юп говори и за евентуален требъл: "През този сезон постигането на требъл би било много по-трудна задача, отколкото през 2013 година. Дори бих казал, че ще е сензация. Другите отбори имат изключително високо ниво и са още по-добри - английските клубове, Реал Мадрид, Барселона, Ювентус... Сега идват мачовете на истината и ще стане ясно дали сме толкова добри, за каквито ни смятат", добави Хайнкес.