Нападателят на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски отново доказа, че е незаменим за отбора, след като изригна с хеттрик срещу бившия си отбор Борусия Дортмунд в събота.

Баварците спечелиха с гръмкото 6:0, постигайки този резултат за трети път в последните си десет мача. За поляка пък това беше втори хеттрик в последните два домакински мача на тима.

"В последните седмици се срещнах с представители на Реал Мадрид в Рим и изобщо не сме говорили за Левандовски. Имах контакт и с техния президент. В Мадрид са наясно, че футболистът има договор за още три сезона с нас. Той със сигурност ще играе тук следващия сезон, затова и казах, че приемам облози", коментира изпълнителният директор на Байерн Карл-Хайнц Румениге.

Играта на отбора определено е различна с Леви отпред. Това се видя и при загубата с 1:2 от РБ Лайпциг в предишния кръг, когато Юп Хайнкес остави нападателя на пейката, за да му даде почивка. Сега Роберт трябва да докаже ролята си в отбора и в Шампионската лига за предстоящите сблъсъци със Севиля.

След хеттрика си в събота Левандовски вече има 177 гола в Бундеслигата и дели осмото място във вечната ранглиста на най-добрите стрелци с Дитер Мюлер и Клаус Алофс. Още до края на сезона се очаква той да изпревари Щефан Кунц (179 гола) и Улф Кирстен (181 гола). 

Никога досега Роберт не е имал цели 26 гола след 28 кръга в Германия. Показателите му изглеждат стряскащи заради честите почивки, които получава той през пролетта. Снайперистът на Байерн преследва личния си рекорд от 30 гола за един сезон и по всичко личи, че ще го строши.