Утре Байерн Мюнхен приема Реал Мадрид в първи полуфинален мач на Шампионската лига. Наставникът на баварците Юп Хайнкес отново се изправя срещу бившия си отбор, с който покори европейския връх през 1998 година.

За 72-годишния Дон Юп това са последни мачове в професията. В края на сезона той окончателно спира с треньорството. Любопитното е, че в три участия в ШЛ той винаги достига финала, триумфирайки два пъти.

Президентът на "белия балет" отпреди 20 години Лоренцо Санц разкрива и защо се стига до раздялата с германеца, който връща европейската слава на Реал след 32 години суша.

"Една седмица преди финала с Ювентус му се обадих и го попитах как е. Хайнкес ми отговори, че не се чувства добре. Той влезе в съблекалня с много "петли". Не беше лесно и той не можеше да се справи със сложната ситуация. Той е сърдечен човек, но навярно беше прекалено добър. Той си остава страхотен треньор и със сигурност може да спечели Шампионската лига още веднъж", коментира бившият бос.

Коментар по темата направи и Фернандо Санц, син на Лоренцо и бивш възпитаник на Хайнкес в Реал по онова време: "Той е треньорът, променил историята на Реал. Не бяхме печелили европейската купа от 32 години, но благодарение на него клубът вече не беше губещ в Европа".