Байерн Мюнхен впечатли при победата с 4:1 над Айнтрахт Франкфурт вчера, като акцентът падна върху това, че наставникът на домакините Юп Хайнкес пусна на терена цели четирима юноши.

И един от тях (Никлас Дорш) откри резултата в равностойния на пръв поглед мач срещу "орлите". Младоците получиха куп комплименти както от водещи германски медии, така и от своя наставник и клубните босове.

"Момчетата започнаха мача малко нервно, но постепенно се успокоиха, а и след това поведохме. Много съм доволен", надъха "бебетата" опитния Хайнкес.

"Признавам си, че треперех в автобуса преди мача, защото когато излезеш пред 75 000 души на "Алианц Арена", това вече е нещо различно", обяви 18-годишният защитник Ларс Лукас Май, който дебютира миналия уикенд в Хановер и малко след това подписа професионален договор с клуба.

"Много съм горд от дебюта си и от гола, който вкарах. Сандро Вагнер ми каза да навляза в наказателното поле, за да ми подаде", коментира 20-годишният Дорш, който стана първият германски футболист от 1989 година насам след Томас Кастенмайер, вкарал още в дебюта си за Байерн.

Вагнер, който можеше и да вкара сам, но показа, че е отборен играч, заяви за ситуацията с Дорш: "Той е млад футболист и исках да го зарадвам. Нещата се получиха много добре".

Спортният директор Хасан Салихамиджич допълни: "Много се гордея с момчетата. видя се, че имаме млади качествени играчи, които се възползваха от шанса си. Поздравления и за нашите треньори в академията, които обучават талантите ни. Това е комплимент и за тяхната работа".