Хамес Родригес ще има специални преживявания тази вечер, тъй като ще излезе за Байерн срещу доскорошния му клуб Реал Мадрид във важен етап от Шампионската лига - последната стъпка преди финала.

Но за колумбийския играч не става и дума за реванш. Той помогна на Белия балет за две спечелени Шампионски лиги и за две купи на Световното клубно първенство. Но се премести в Мюнхен, тъй като изпадна от плановете на Зинедин Зидан.

Хамес говори пред журналисти преди втората среща и първото нещо, което сподели е, че очаква горещо посрещане на "Сантяго Бернабеу". Също така гарантира, че няма да се радва, ако вкара във вратата на Реал Мадрид от уважение към феновете.

"Винаги е хубаво да се върнеш на място, което ти носи специални спомени. Бернабеу и Мадрид бяха мой дом в продължение на три години. Приеха ме от самото начало много добре и е място, където би искал да бъде всеки един футболист. Прекарах три уникални години и спечелих много купи и победи. Искам просто и сега да изразя респект към хората, които са свързани с Реал Мадрид", каза Хамес Родригес.

"Искам да уточня, че нямам нищо против Зидан, нищо против Реал Мадрид. Нямам и капчица гняв. Няма да бъда по-специално мотивиран, защото играя против тях. Аз се махвах защото исках да играя повече. В Байерн се случва и ще се радвам, ако заедно с моя отбор отидем на финала тази година."

Вече на 26 години, той казва, че никой не е нарекъл напускането на Реал грешка. Той пристигна на Бернабеу през 2012-а година, когато мадридчани платиха 80 милиона евро на Монако за него.

"Винаги, когато съм играл за Реал, съм правил това, което е редно - вкарвал съм голове, борил съм се на терена, играл съм за съотборниците си. Но просто такъв е животът - сега съм в Байерн", завършва колумбиецът.