Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге увери, че голмайсторът Роберт Левандовски ще остане в отбора и през следващия сезон, въпреки постоянните проблеми, които забърква.

Полякът влезе в конфликт със защитника Матс Хумелс на тренировка в края на февруари, позволи си да критикува клубната политика, стои изолиран от останалите си съотборници, а миналата събота отказа да стисне ръката на живата легенда Юп Хайнкес при смяната си в решения протоколен мач с Кьолн. За капак към нападателя се изсипаха куп критики от клубни легенди след слабите му изяви срещу Реал Мадрид в Шампионската лига.

"Никой не трябва да се притеснява за Роберт Левандовски и за отношението му към Байерн Мюнхен. То е много добро. Знаем какво имаме в негово лице и аз съм много щастлив, че неговият договор с нас е дългосрочен. Никой не трябва да се притеснява. Той ще играе за Байерн и през следващия сезон", отсече Кале.

"Нека не преувеличаваме случилото се в Кьолн при смяната му. Левандовски е сред най-добрите централни нападатели в света и го доказва всяка година с показателите си. Не е проблем, ако сега не отбележи в продължение на няколко мача. Критиките към него? Аз съм голям демократ, нека всеки изразява мнението си", добави Румениге.